Libacomb lassan sütve, sült birsalmakompóttal és árpagyöngy rizottóval „A Kadarka Kör novemberi borvacsorájának menükártyája” bővebben
Kiforrt a bor…
Október 28-án a Jókai-kertben, a KétSzabó pincészettől kölcsönzött káciban kitapostuk a Hagymási Pincészet hatládányi kadarkáját. Most már elárulhatjuk: bő három hét hűtőházi tartózkodás után. Amikorra ugyanis eljutottunk odáig, hogy kitűzhettük az esemény időpontját, nagyjából az egész országban leszüretelték már ezt a nemes szőlőfajtát, csak egy-két helyen voltak még a tőkén a fürtök, s ott is úgy számoltak, legfeljebb pár nap lehet még hátra a műveletig. Mint Hagymásiéknál, akik a nekünk szánt egy mázsát (a többivel együtt) október első hetében szedték le. Címzetes kadarnagyainkat körbekérdezve hamar kiderült: olyan technológiai kísérletbe kezdtünk bele kényszerből, amilyenre talán nem volt még példa sehol az országban, annak egy borvidékén se. „Kiforrt a bor…” bővebben
Ajánljuk szíves figyelmükbe Birkás Menyhért címzetes kadarnagyunk ajánlatát
Birkás Borok évvégi ajándékozásra! „Ajánljuk szíves figyelmükbe Birkás Menyhért címzetes kadarnagyunk ajánlatát” bővebben
A Kadarka Kör címzetes kadarnagya lett az év borásza
Vida Péternek, a szekszárdi borvidék borászának ítélték Az Év Bortermelője 2011 díjat – derült ki a pénteki eredményhirdetésen. A Magyar Bor Akadémia, a szakmai szakértők és a nagyközönség kétkörös szavazáson döntött a győztesről. „A Kadarka Kör címzetes kadarnagya lett az év borásza” bővebben
Hagymásiék kadarkája
A múlt esztendő májusában, a Kadarka Kör 2009/2010. évi szezonját záró vacsorának volt vendége Hagymási József egri pincészete, legfőképpen persze maga Hagymási József és kadarkái, kadarka-cuvée-i. (Marhalábszár volt a vacsora, kadarkás, paprikás, gombás szaftban, káposztás blinivel – Bíró Gyulának, a Firkász séfjének avatott előadásában). „Hagymásiék kadarkája” bővebben
Kadarkáink Kertje
Hát megszületett! A hajdan híres Budai Vörös – e százötven éve még országszerte s határainkon túl is híres budai termék – újraszületésén fáradozó Kadarka Kör sokakkal összefogva, a Budapesti Városvédő Egyesület ernyője alatt megtette az első komoly lépést, hogy újra kékszőlő teremjen a budai hegyekben. Az a kékszőlő – a kadarka –, amely hajdan ennek a jeles bornak legfőbb összetevője volt és maradt is (noha a 19. századra a Budai Vörös már cuvée lett, amelyben változó, de csekély mennyiségben jelen volt az ősi csókaszőlő és a kékfrankos is). „Kadarkáink Kertje” bővebben