A Kadarka Kör szezonzáró borvacsorája

A Kadarka Kör szezonzáró borvacsorájára Dula Bence, régi, kipróbált barátunk hozta el a vacsora elé és mellé Eger válogatott borait. Hét pincészet hét borát kóstolhattuk meg, némi rozé hangolás után, amelyeket – régi szokásunknak megfelelően – pontoztunk is. (A vacsorához Dula Kadarkát is magába fogadó Egri Bikavérét ittuk, de a minősítés tekintetében: műsoron kívül.)

Bizonyos értelemben a 2017/18-as szezon csúcspontjának ígérkezett a próba, hiszen szinte mindenki, aki most palackjait elküldte, volt már vendégünk korábban. És az is lett, csúcs: a hétből négy Kadarka elérte vagy meghaladta a 18 pontot, azaz prémium minőségűnek bizonyult.

A Csutorás Pince 2016. évi „Bal 1” Kadarkája 18,2, a Besenyei Borház 2015. évi Kadarkája 17,2, az Egri Borvár 2016. évi Kadarkája 17, a St. Andrea Pincészet 2016. évi Kadarka Superior bora 18, Thummerer Vili papa 2016. évi Kadarkája 18,1, s végül, de egyáltalán nem utolsó sorban, a Dula Pincészet (Dula Áron) 2011. évi Tüzes Kadarkája rekordmagas, 19, 3 pontot érdemelt ki az asztal körében.

Azzal köszöntünk el egymástól, hogy delegációnk, amely májusban Podgoricába látogat majd, a Kadarka őshazájába, a Skutari-tóhoz, szeptemberben számol be várhatóan gazdag élményeinkről: a 2018/19. évi, immár tizedik szezonnyitó vacsoránkon.